beursvloer-best-oirschot

Handelen met gesloten beurs tijdens 2e editie Beursvloer

Bron: Oirschots Weekjournaal februari 2015

Op vrijdagavond 20 maart 2015 vindt de tweede editie van de Beursvloer Best Oirschot plaats. De Beursvloer biedt ondernemers, verenigingen en maatschappelijke organisaties een plek om met elkaar te handelen. Handelen in materialen, of menskracht, maar ook diensten, creativiteit of kennis: alles met gesloten beurs.

Deze editie van de Beursvloer vindt plaats in het Heerbeeckcollege in Best. Op verzoek van ondernemers én verenigingen begint de Beursvloer na werktijd. De ontvangst start vanaf 18 uur en de Beursvloer opent om 18.45 uur.


Gesloten beurs

Doordat het handelen gebeurt met gesloten beurs, krijgen ondernemers een kans om een tegenprestatie te vragen voor de materialen, hulp of ondersteuning die zij aan verenigingen of organisaties kunnen bieden. Een andere invulling van hun betrokkenheid dan (bijvoorbeeld) een advertentie kopen in een clubblad. Tijdens de twee informatieavonden eerder dit jaar kwamen al inspirerende voorbeelden voorbij. Zo bood een ondernemer vorig jaar aan voor een vereniging een verbeterde website te maken. Als tegenprestatie bood de vereniging aan om de teksten van de eigen website van de ondernemer te verbeteren.


Lokale ondernemers zetten zich volop in

Lokale ondernemers dragen het evenement een warm hart toe. Hoekmannen, die de bezoekers helpen bij het sluiten van een deal, zijn Rob van der Horst, directeur Horst Adviesmanagement; Ludo Franse, penningmeester Lions Best Oirschot en vermogensbegeleider; en vanuit de gemeente Oirschot ook wethouder Caspar van Hoek en afdelingshoofd Dolf Haank. Vanuit de Bestse gemeenschap vervullen Jan van Beerendonk (Van Beerendonk Communicatie en Creatie) en Ine Meeuwis die rol. Stijn Marks van Notariskantoor Wedemeijer Marks bezegelt als notaris de deals die ondernemers en verenigingen met elkaar maken. Notaris Edwin van Luijn vertegenwoordigt het Bestse notariskantoor Van Susante. Beursspreekmeesters Jan der Kinderen en Matthieu van der Kruijs brengen de sfeer erin, doen oproepen voor bijzondere deals en maken de tussenstanden bekend.

Investeert u mee in onze gemeenschap?

Accountants Peter van den Berg (SAB Best) en Frans Saes (ABAB) kennen aan de deals een geschatte waarde toe. Zo kunnen we na afloop bekendmaken hoeveel er in de Oirschotse en Bestse gemeenschap – met gesloten beurs – wordt geïnvesteerd! In 2014 werden 63 deals gesloten met een waarde van € 43.505,-. Investeert u mee in onze gemeenschap? Meld u aan op www.beursvloer.org!