beursvloer-best-oirschot

De beurs met winst voor iedereen

Beursvloer Best/Oirschot

Geplaatst in: Groeiend Best / Oirschots Weekjournaal

De beursvloer is een plaats waar bedrijven en maatschappelijke organisaties elkaar ontmoeten. Zij kunnen hier op het gebied van maatschappelijk betrokken ondernemen partners van elkaar worden om samen maatschappelijke projecten te realiseren. Een netwerk als deze is nog niet aanwezig in Oirschot en Best en ziet derhalve in behoefte, passend bij de huidige tijd.

Ondernemers kunnen vaak een heleboel betekenen voor maatschappelijke organisaties, maar weten vaak niet precies wat. Dan is de Beursvloer dé plek om de juiste match te vinden. Hier komen ondernemers en maatschappelijke organisaties bij elkaar om met elkaar te handelen over diensten en/of producten.

Heeft u niets nodig maar wel iets te bieden of andersom? Ook dan bent u van harte welkom. Een gelijke ruilwaarde is niet altijd van belang, dit maakt deze beurs zo uniek. Wat het meest belangrijk is tijdens deze bijeenkomst is dat iedereen maatschappelijk betrokken kan ondernemen en dit geeft voldoening.

De deelnemers van vorig jaar zijn razend enthousiast en profiteren nu nog steeds van deelname aan Beursvloer 2014. “Bedrijven denken vaak dat ze niets kunnen betekenen”, zegt Jos van Spelde. Maar niets is minder waar, iedereen kan wat voor een ander doen. Daarnaast is volgens Tom Lassing het helemaal niet belangrijk om iets terug te krijgen voor je aangeboden dienst, want: ‘Geven is leuk!’

Bent u ook benieuwd hoe u een maatschappelijke organisatie kunt ondersteunen? Of kunt u zelf wel wat handjes gebruiken? Meld u zich dan snel aan voor Beursvloer 2015 via de website www.beursvloer.org

organisatie 2015w

Handelen met gesloten beurs tijdens 2e editie Beursvloer

Bron: Oirschots Weekjournaal februari 2015

Op vrijdagavond 20 maart 2015 vindt de tweede editie van de Beursvloer Best Oirschot plaats. De Beursvloer biedt ondernemers, verenigingen en maatschappelijke organisaties een plek om met elkaar te handelen. Handelen in materialen, of menskracht, maar ook diensten, creativiteit of kennis: alles met gesloten beurs.

Deze editie van de Beursvloer vindt plaats in het Heerbeeckcollege in Best. Op verzoek van ondernemers én verenigingen begint de Beursvloer na werktijd. De ontvangst start vanaf 18 uur en de Beursvloer opent om 18.45 uur.


Gesloten beurs

Doordat het handelen gebeurt met gesloten beurs, krijgen ondernemers een kans om een tegenprestatie te vragen voor de materialen, hulp of ondersteuning die zij aan verenigingen of organisaties kunnen bieden. Een andere invulling van hun betrokkenheid dan (bijvoorbeeld) een advertentie kopen in een clubblad. Tijdens de twee informatieavonden eerder dit jaar kwamen al inspirerende voorbeelden voorbij. Zo bood een ondernemer vorig jaar aan voor een vereniging een verbeterde website te maken. Als tegenprestatie bood de vereniging aan om de teksten van de eigen website van de ondernemer te verbeteren.


Lokale ondernemers zetten zich volop in

Lokale ondernemers dragen het evenement een warm hart toe. Hoekmannen, die de bezoekers helpen bij het sluiten van een deal, zijn Rob van der Horst, directeur Horst Adviesmanagement; Ludo Franse, penningmeester Lions Best Oirschot en vermogensbegeleider; en vanuit de gemeente Oirschot ook wethouder Caspar van Hoek en afdelingshoofd Dolf Haank. Vanuit de Bestse gemeenschap vervullen Jan van Beerendonk (Van Beerendonk Communicatie en Creatie) en Ine Meeuwis die rol. Stijn Marks van Notariskantoor Wedemeijer Marks bezegelt als notaris de deals die ondernemers en verenigingen met elkaar maken. Notaris Edwin van Luijn vertegenwoordigt het Bestse notariskantoor Van Susante. Beursspreekmeesters Jan der Kinderen en Matthieu van der Kruijs brengen de sfeer erin, doen oproepen voor bijzondere deals en maken de tussenstanden bekend.

Investeert u mee in onze gemeenschap?

Accountants Peter van den Berg (SAB Best) en Frans Saes (ABAB) kennen aan de deals een geschatte waarde toe. Zo kunnen we na afloop bekendmaken hoeveel er in de Oirschotse en Bestse gemeenschap – met gesloten beurs – wordt geïnvesteerd! In 2014 werden 63 deals gesloten met een waarde van € 43.505,-. Investeert u mee in onze gemeenschap? Meld u aan op www.beursvloer.org!

Handel mee op de maatschappelijke beursvloer

Tweede Beursvloer Best en Oirschot komt eraan!

Handel mee op de maatschappelijke beursvloer

De Maatschappelijke Beursvloer - ook wel genoemd De Beursvloer – is een jaarlijks terugkerend, lokaal evenement waar maatschappelijke behoeften worden verhandeld: vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in de meest brede zin van het woord. Lokale bedrijven, service-clubs, scholen, maatschappelijke organisaties, vrijwilligersorganisaties, sportclubs en overheden ontmoeten elkaar en maken in een informele en dynamische sfeer matches. Wat de één over heeft of graag wil bieden, is voor de ander zeer gewenst.

Welzijn Best Oirschot organiseert op 20 maart 2014 voor de tweede keer een beursvloer voor de gemeente Best en Oirschot op het Heerbeeck College in Best. Op de Beursvloer wisselen ondernemingen, het MKB, overheden,  (sport)clubs  en vrijwilligersorganisaties in een ongedwongen sfeer onderling diensten en goederen uit. Het bedrijfsleven toont zo haar maatschappelijke betrokkenheid en u kunt de hulp in menskracht en middelen verwerven die u als club of vrijwilligersorganisatie nodig hebt.

Uit het succes van de eerste editie, afgelopen jaar, blijkt dat het idee achter de Beursvloer aanspreekt.

Doel van de Maatschappelijke Beursvloer is om de lokale samenhang te stimuleren door contacten en matches tot stand te brengen. Veel matches, goede matches, onverwachte matches… Iedereen wint! De beursvloer Oirschot- Best vindt jaarlijks plaats voor zowel Oirschot als Best.

Interesse gewekt? Maar wat houdt het precies in? Wat moeten wij daarvoor doen?

Ter voorbereiding op uw ‘beursgang’ nodigen wij u graag uit deel te nemen aan de informatieavond.

Tijdens deze informatieavond krijgt u inzicht in wat een beursvloer precies is, wat u er als organisatie aan heeft en wat u nodig heeft om er aan deel te nemen.

U kunt kiezen uit twee data en locaties:

Woensdag 21 januari 2014: 19.00 – 20.30 uur Gemeentehuis in Oirschot 

Donderdag 29 januari 2014: 19.00 – 20.30 uur Bestwijzer in Best

U bent op beide avonden welkom, ongeacht uw vestigingsplaats.

Om enigszins inzicht te krijgen in het aantal deelnemers vragen wij u via om door te geven dat u aanwezig bent op 21 of 29 januari en met hoeveel personen.

Ook aanmelden van vraag en aanbod is nu al mogelijk.

Onze website: www.beursvloer.org

Namens de werkgroep Beursvloer

 

Informatieavond Oirschot op 21 januari 2015

Heeft u namens uw organisatie en/of bedrijf interesse in het deelnemen aan de Beursvloer 2015? Kom dan voor meer informatie naar het Gemeentehuis in Oirschot op woensdag 21 janauri 2015.
De aanvang is 19:00 en de avond zal om ongeveer 21:30 eindigen.
Tijdens de avond wordt uitleg gegeven over wat de beursvloer inhoud, wat het programma is, hoe u er optimaal gebruik van kunt maken en diverse praktische tips.
De entree is gratis.
Tijdens de informatieavond ontmoet u natuurlijk ook al andere deelnemers aan de beursvloer.
Opgeven is niet verplicht, maar voor de organsiatie wel handig ivm het aantal personen dat verwacht mag worden.
Stuurt u een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan met hoeveel personen u aanwezig zult zijn.

Informatieavond Best op 29 januari 2015

Heeft u namens uw organisatie en/of bedrijf interesse in het deelnemen aan de Beursvloer 2015? Kom dan voor meer informatie naar Bestwijzer in Best op woensdag 29 janauri 2015.
Adres: Nazarethstraat 173
De aanvang is 19:00 en de avond zal om ongeveer 21:30 uur eindigen.
Tijdens de avond wordt uitleg gegeven over wat de beursvloer inhoud, wat het programma is, hoe u er optimaal gebruik van kunt maken en diverse praktische tips.
De entree is gratis.
Tijdens de informatieavond ontmoet u natuurlijk ook al andere deelnemers aan de beursvloer.
Opgeven is niet verplicht, maar voor de organsiatie wel handig ivm het aantal personen dat verwacht mag worden.
Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan met hoeveel personen u aanwezig zult zijn.

Beursvloer 2015 op 20 maart

De datum voor de Beursvloer 2015 is geplant op 20 maart 2015.
De locatie is het Heerbeeck College in Best.

Binnekort presenteren we het programma voor de Beursloer 2015

Persberichten 2014

Oirschotse ondernemers ook hoekman op Beursvloer Best Oirschot

Op 21 maart 2014 vindt de eerste Beursvloer Best Oirschot plaats. Hier ontmoeten verenigingen, organisaties en ondernemers elkaar en wisselen zij vraag en aanbod met elkaar uit. Spullen, diensten, kennis, creativiteit enzovoort, alles met een gesloten beurs. Zij worden daarbij geholpen door hoekmannen. Ook René Meeuwissen, algemeen directeur van De Meeuw Oirschot B.V. en Rob van der Horst, managementadviseur en directeur Van Breemaat Bouw hebben toegezegd deze rol op zich te willen nemen. Marion Straalman en wethouder Willy Evers hadden al eerder hun medewerking toegezegd.
Partijen die een deal hebben gemaakt, vullen een formulier in en laten het bezegelen door notaris Stijn Marks. Daarna kent Frans Saes, directeur Accountancy bij ABAB Accountants en Adviseurs, een waarde toe aan de gesloten deal. Zo kunnen we aan het eind van de bijeenkomst niet alleen aangeven hoeveel deals er zijn gesloten. Ook wordt zo duidelijk voor welke waarde er is geinvesteerd in de lokale gemeenschap! Wilt u meer weten, aanmelden of de nieuwsbrieven ontvangen, kijk dan op www.beursvloer.org U kunt de beursvloer Best Oirschot ook volgen op Twitter: @beursvloerbo. 

 


 

Grote opkomst bij informatieavond Beursvloer Oirschot Best

Op 21 januari vond een informatieavond plaats over het nieuwe evenement Beursvloer Oirschot Best. Dit gaat plaatsvinden op vrijdag 21 maart 2014 bij Amaliazorg in de Koestraat in Oirschot. Er waren ruim 50 belangstellenden die informatie, tips en trucs kregen over het evenement. Ook werd er een verhelderend filmpje vertoond over de Beursvloer in Woerden. De Beursvloer is een evenement waar maatschappelijke organisaties, verenigingen en ondernemers met elkaar handelen: in spullen, diensten, kennis, netwerken of creativiteit. Alles met gesloten beurs. Het principe is eenvoudig: de deelnemers melden zich vooraf aan. Zij formuleren hun vraag zo concreet mogelijk. Ze denken ook alvast na wat ze als tegenprestatie kunnen bieden. En partijen die iets te bieden hebben, denken ook alvast na wat ze in ruil daarvoor willen ontvangen. Vraag en aanbod hoeven niet dezelfde waarde te vertegenwoordigen: als beide partijen tevreden zijn, is er een match. Op de Beursvloer zelf proberen de vragende en biedende partijen elkaar te vinden. Zij krijgen daarbij ook hulp van enkele hoekmannen en -vrouwen. In Oirschot is al een hoekmansduo bekend: wethouder Willy Evers en Marion Straalman, directeur van basisschool de Linde en bestuurslid bij de Stichting Welzijn Best Oirschot. Als de partijen een deal hebben gemaakt, vullen zij hun match op een formulier in. Dit wordt daarna door de notarissen Stijn Marks en Guust van Susante bekrachtigd. De Bestse ondernemer Tom Lassing noemde al een mooi voorbeeld van vraag en aanbod: een sportclub is toe aan nieuw meubilair voor de kantine. In ruil daarvoor biedt zij een sportclinic aan, dat de gulle gever kan gebruiken voor een personeels- of teamuitje. Op de website www.beursvloer.org, speciaal gemaakt voor de Beursvloer Oirschot Best, kunnen ondernemers, organisaties en verenigingen zich aanmelden. Ook kunt u daar meer informatie, tips en voorbeeldfilmpjes vinden.


 

Persbericht t.b.v. Oirschots Weekjournaal van 15 januari

Informatiebijeenkomst Beursvloer Oirschot – Best: voor ondernemers, maatschappelijke organisaties en verenigingen

Op 21 januari 2014 organiseert Welzijn Best-Oirschot een informatiebijeenkomst over de Beursvloer voor de gemeenten Oirschot en Best. Een Beursvloer is een dynamische markt waar ondernemers, maatschappelijke organisaties en verenigingen met gesloten beurs handelen in o.a. materialen, menskracht, diensten, kennis en creativiteit. Een voorbeeld: een bedrijf geeft in het jongerencentrum sollicitatietraining; de jongeren verzorgen een optreden bij het jaarlijkse personeelsfeest van dit bedrijf. Of: afgeschreven meubilair van een onderneming krijgt een tweede leven bij een vereniging; de vereniging vermeldt de naam van deze onderneming op haar website.
De Beursvloer Oirschot Best vindt plaats op 21 maart 2014. Dit is een lokaal evenement naar een landelijk bewezen concept. In Nederland hebben al zo'n 75 beursvloeren plaatsgevonden. Gemiddeld worden daar zo'n 70 tot 80 deals gesloten.
Deze informatiebijeenkomst is bedoeld voor het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en verenigingen en vindt plaats in De Enck, van 19.30 tot 21 uur. Hier krijgt u informatie wat de Beursvloer is en ontvangt u uitleg hoe vraag en aanbod tot stand kan komen. Ook krijgt u tips en ideeën mee. Bent u op 21 januari verhinderd, dan kunt u ook terecht op 22 januari 2014 in Bestwijzer in Best, ook vanaf 19.30 uur. Welzijn Best Oirschot stelt een aanmelding vooraf zeer op prijs. U kunt een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van de datum en met hoeveel personen. Meer informatie kunt u vinden op www.beursvloer.org of u kunt contact opnemen met Ronald van Litsenburg, 06 – 109 45 383 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

22/1/2014 Veel belangstelling infoavond Best

Op 22 januari 2014 was er veel belangstelling voor de Beursvloer tijdens de informatie avond in Best.
In de ruimte van "Bestwijzer"werd een presentatie gehouden over de mogelijkheden met de Beursvloer Best/Oirschot op 21 maart 2014.
Er waren diverse vragen vanuit de aanwezige verenigingen, organisaties en ondernemers.
Tijdens de bijeenkomst bleek dat er een grote behoefte bestaat om onderling met elkaar contact te leggen. Er werden zelfs al voorzetten gedaan om tot een "match"te komen.

best-22012014

21/1/2014 Succesvolle informatieavond Oirschot

Op 21 januari werd in Oirschot een informatieavond gehouden over de Beursvloer Oirschot/Best. Er waren ongeveer 70 belangstellenden uit zowel Oirschot als Best in "de Enck" aanwezig. Aan de hand van een presentatie en video werd uitleg gegeven over de mogelijkheden voor verenigingen en ondernemers.

oirschot-22012014-01

Lokatie 21/3/14 in Oirschot

De eerste Beursvloer Best-Oirschot zal definitief in Oirschot plaatsvinden. Uiteraard zijn daar dan ook ondernemers en en (belangen) verenigingen uit zowel de gemeenten Best en Oirschot welkom. De lokatie in Oirschot wordt waarschijnlijk het klooster waar Amaliazorg is gevestigd.

Beursvloer Best -Oirschot

De website is live!Kijk op www.beursvloer.org. Onze voorlopige site op www.bestbest.nl/beursvloer is hiermee komen te vervallen. Bel Ronald van Litsenburg 06-10945383 voor eventuele nadere informatie.